Híreink

Az édesanyák és gyermekeik között különlegesen szoros kapcsolat van, különösen a várandósság 9 hónapja alatt. Kevésbé közismert viszont az a tény, hogy az anya vére nemcsak oxigénnel és tápanyagokkal látja el a magzatot, hanem számos információt is adhat a kisbaba egészségi állapotáról a legkorszerűbb genetikai vizsgálatokkal.

Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság Kongresszusa

Hosszú kihagyás után most először találkozhattunk személyesen tudományos konferencián az ország minden pontjáról érkezett szülész-nőgyógyászokkal, kutatókkal és diagnosztikai szakemberekkel. Hatalmas élmény volt az ország vezető szakembereinek bemutatni a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság Kongresszusán a genetika legfrissebb eredményein alapuló diagnosztikai módszereinket, a nyugodt babavárásért végzett munkánkat.

Manapság egyre több nővel fordul elő, hogy a negyedik X-et is elhagyja, mire úgy érzi, készen áll, és a feltételek is adottak ahhoz, hogy gyermeket vállaljon. Az időpont kitolásának számos magyarázata lehet, azonban biológiai tény, hogy a kor előrehaladtával a nők fogamzóképessége csökken.

Forrás: divany.hu

Egy idén ősszel végzett online felmérés szerint a gyermekvállalás előtt álló párok kétharmadának családbővítéssel kapcsolatos döntését nem befolyásolta a koronavírus-járvány, azok száma pedig kiegyenlítődik, akik a vírushelyzet miatt tolják vagy éppen előre hozták a babavállalást.

Forrás: Index.hu

Babaváró kisokos, ha a koronavírus idején vállalnátok gyereket

A babavállalás felnőtt életünk egyik legfontosabb döntése. Sok információt gyűjtünk össze előtte, próbálunk tudatosan készülni arra, hogy mikor szülessen meg első gyermekünk vagy bővüljön kistestvérrel a család. A koronavírus-járvány miatt bizonytalan egészségügyi helyzet új kérdéseket és megoldandó problémákat vet fel, ezért összegyűjtöttük, hogy milyen kötelező és ajánlott vizsgálatokkal lehet biztosítani a nyugodt babavárást, és mennyiben változik ezek menete.

Forrás: Dívány.hu, Fotó: Guido Mieth / Getty Images Hungary

Ma még senki sem tudja megbecsülni, mekkora és milyen jellegű társadalmi hatása lesz a világméretű koronavírus járványnak, hiszen egyrészt még a rövidebb távú gazdasági károkat sem látjuk tisztán, másrészt a pandémia időtartamára is inkább csak találgatások vannak.

Forrás: Blikk.hu, Fotó: Shutterstock

A magzati diagnosztika az utóbbi néhány évtizedben hihetetlen fejlődésen ment keresztül.

Míg hatvan évvel ezelőtt az is nagy eredménynek számított, hogy meg tudták állapítani a magzat anyaméhen belüli elhelyezkedését és kiszűrték az esetleges súlyos rendellenességeket, ma már az anyai vérből genetikai vizsgálatot végeznek, és akár az első trimeszter közepén megtudhatjuk, hogy a baba kisfiú vagy kislány.

Forrás: Origo.hu

Hordozóság szűrés 401 fajta genetikai rendellenességre

Vannak olyan tényezők, melyeken senki, így a leendő szülők sem tudnak változtatni. Ilyen az örökölt génállományunk, mely születésünktől kezdve változatlanul végig kíséri életünket. Jó hír, hogy bár befolyásolni nem tudjuk, információt kaphatunk róla.

Forrás: Egeszsegugy.info

...avagy mi történik egy korszerű magzati diagnosztikai laboratóriumban

A PrenaTest® non-invazív magzati genetikai vizsgálaton keresztül bemutatjuk, mi is történik a kulisszák mögött.

Forrás: Lifemagazin.hu

Megnyílt az első hazai NIPT laboratórium

Minden gyermeket vállaló pár életének meghatározó pillanata, amikor azon a bizonyos teszten megjelenik a két csík. Az első örömkönnyek után azonban megkezdődik az aggódás: vajon minden rendben lesz? Egészséges-e a magzat?

Forrás: Napidoktor.hu

Kérjen visszahívást!

Adja meg az adataidat és 24 órán belül visszahívjuk!